• 10.jpg
  • 16.jpg
  • 21.jpg
  • 22.jpg
  • 23.jpg
  • 31.jpg
  • 32.jpg
  • 33.jpg
  • 34.jpg

SkidKurs BK webbalk 001

Garanterat resultat efter 7 träningstillfällen

Älskar du längdskidåkning men känner att du saknar den lilla extra tekniska finessen och längtar efter ett mer naturligt flyt i din åkning? Då har vi det ultimata kursupplägget för dig: Vår nya skidteknikkurs ger dig alla delar du behöver för att komma vidare med din klassiska skidåkning och utveckla dina tekniska färdigheter. I en mindre grupp kommer du att få individuell coachning och hjälp att omsätta teoretiska kunskaper till praktiska övningar i skidspåret. Du får vid varje kurstillfälle individuell feedback på dina personliga utvecklingsområden, samtidigt som du såklart kommer att dela framstegen och åkglädjen med övriga deltagare.

Efter kursens slut garanterar vi att du har förbättrat din teknik och fått de verktyg du behöver för fortsatt egen träning och använda dina nyförvärvade kunskaper.

Instruktör är Magdalena Mattes, certifierad skidcoach via Svenska Skidförbundet. Magdalena är en skicklig skidpedagog med många års erfarenhet av att coacha skidåkare på olika nivåer.


Antalet platser är begränsat till 9 deltagare.

 Kursen är fullbokad! reservlista finns. 

Kursstart: Måndag 15 januari kl 19.00-20.15

Plats: Bollebergets Skidstadion

Lektionstid: 7 lektioner à 80 minuter

Kostnad: 1995:- och betalas på Bollnäs Sporthall innan kursstart

Anmälan: Boka din plats genom att maila oss på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., uppge namn, adress, personnummer och telefonnummer.

 Minimiantal: 5 stycken

Kursupplägg

Lektion 1: Teknikträning med fokus på koordination, balans och tyngdöverföring. Vi bygger en grund för att få tryggheten på skidorna. Filmning av skidteknik med efterföljande individuell analys och återkoppling. Genomgång av uppgift för egenträning.

Lektion 2: Fokus på diagonal skidåkning och tyngdöverföring med syfte att utveckla åk-ekonomi, balans och stabilitet. Vi går igenom hur vi använder diagonal åkning ute i terrängen. Genomgång av uppgift för egenträning.

Lektion 3: Fokus på stakning och stakning med frånskjut. Hitta rätt stakteknik utifrån egen styrka och anpassa tekniken till underlaget. Genomgång av uppgift för egenträning.

Lektion 4: Teknikfokus i varierad terräng med både stakning och diagonalåkning. Syftet är att åka ekonomiskt utifrån hur terrängen ser ut. Vi tränar på balansen med ”skidlek”,  utförsteknik och kurvtagning. Genomgång av uppgift för egenträning.

Lektion 5: Teori vallning. Vi går igenom grunderna i vallning av glid och fäste.

Lektion 6: Finslipning av teknik! Teknikintervaller i varierad terräng där stakning och diagonal skidåkning varvas. Vi tränar på teknik vid spårbyte och övningar för förbättrad skidstyrka.

Lektion 7: Avslutningspass med individuell rådgivning och coaching för samtliga deltagare. Videoanalys med återkoppling samt konkreta utvecklingstips och mål för din framtida skidåkning.