Sporthallarnas instruktörsteam

Inom fritidsenheten arbetar vi aktivt varje dag för folkhälsa och ett friskare liv i Bollnäs kommun.

Det gör vi genom utbildningar, föreläsningar och olika träningsgrupper för alla åldrar: Babysim för de allra yngsta, Kidz- & Juniorgrupper för barn och unga, utbildningen Träningsskolan för högstadieelever och en bred folkhälso- och träningsverksamhet för ungdomar, vuxna och seniorer.

Våra tränare, utbildare och instruktörer har gedigen kompetens, utbildning och erfarenhet inom sina yrkesområden.

Att sprida kunskap, träningsglädje och inspiration och ge dig en säker, effektiv och motiverande träningsupplevelse är vad teamet brinner för.

Välkommen att träna med oss!

Gruppträningsschema

 

Är du också utbildad tränare/instruktör?

Välkommen att skicka in en spontanansökan till oss. Läs mer här:

Intresseanmälan instruktör


 

Anneli Wigren Anneli Wigren
Anneli har en lång erfarenhet av gruppträning och med en
idrottslig bakgrund inom bland annat orientering. 
Hon instruerar i gruppträningsformerna Core, Step, Functional Moves, Kettlebell och Nordic Power.
Annika Lans Annika Lans
Annika arbetar som legitimerad sjukgymnast i verksamheten och har en idrottslig bakgrund som tävlande i skidorientering, orientering och multisport.
Hon instruerar i träningsformerna SomaMove, Styrkegympa, Nordic Power, MammaStyrka, Release och Kettlebell.
Catrine L S Catrine Linck-Strandberg
Catrine arbetar som receptionist och administratör i gymmet på Bollnäs Sporthall. Hon är också gyminstruktör och gruppträningsinstruktör, och instruerar i Yoga Vinyasa, Spinning, Nordic Power, Release, Cirkelgym och Core. Hon är också ledare i Nordic Kidz.
Elin Larsson Elin Larsson
Elin arbetar heltid som personlig tränare inom verksamheten och har flera tusen timmars erfarenhet med kunder. Elin är också utbildad hälsopedagog, kostrådgivare och är certifierad NLP coach. Hon instruerar i de flesta gruppträningsformer!
Emil Persson Emil Persson
Emil är utbildad idrottsvetare på magisternivå och arbetar hos oss som personlig tränare, testledare och gruppträningsinstruktör. Emil instruerar i de flesta gruppträningsformer, bland annat Spinning, FYS-Senior, PT-Cirkel och Nordic Extreme.
Erik Wästman Erik Wästman
Erik är utbildad idrottstränare och har hela sitt liv ägnat sig åt idrott i olika former. Idag arbetar han som badmästare vid Bollnäs Sporthall. Erik kör Nordic Extreme, Kettlebell,UX-Energy, Nordic Kidz och Aqua Kidz.
Jonas Schön Jonas Schön
Jonas inspirerar barn och unga till rörelseglädje, vattenvana och fysisk aktivitet som ledare i Aqua Kidz, Aqua Junior och Nordic Kidz. Att få vara delaktig i utvecklingen av barnens egna förmågor, och att som ledare bidra till att svetsa samman gruppen under terminens gång är några av hans drivkrafter som instruktör. När det kommer till egen träning är det främst styrketräning som gäller för Jonas. Han arbetar också i simhall, gym och reception i Bollnäs sporthall.
Kerstin Hall Kerstin Hall
Kerstin arbetar heltid som badmästare och instruktör. Hon instruerar flera träningsformer i simhallen såsom Aqua Mix med flera. Hon är även utbildad ledare för barnträningskonceptet Nordic Kidz och har lärt många barn att simma i sitt arbete som simlärare..
Lillemor Lind Lillemor Lind
Lillemor har sin idrottsliga bakgrund i judon där hon varit aktiv tränande och tävlande. Senare hittade hon träningsglädjen i gruppträning och tog vidare till instruktör. Efter 18 år är det fortfarande lika roligt, säger Lillemor, som drivs av att motivera och coacha dig till rolig träning. Hon instruerar bland annat Box, UX Energy och Nordic Extreme. Lillemors motto är att bra träning är den som blir av – och se till att ha kul under tiden!
Linnéa Persson Linnéa Persson
Linnéa är fotbollsspelaren som upptäckte gruppträning i tidiga tonåren. Kärleken till träning och möjligheterna till utveckling är ett par av många anledningar till att hon vid sidan av sitt arbete som tandhygienist sökte sig till instruktörsyrket. Linnéa gillar själv att träna allt från dans till högintensiva pass. Hon instruerar bland annat StepStyrka, Nordic Extreme och Zone24.
Lisa Norman Lisa Norman
Som yogalärare vill Lisa förmedla det som fick henne att fastna för yoga för snart 20 år sedan: att hitta andningen, komma ned i varv, sträcka ut musklerna och få känslan av att vara mera i sig själv. Lisa är utbildad i flera olika yogaformer och arbetar idag med yoga, hälsa och välmående på flera plan. Hennes motto är Njut av livet – lev drömmarna medan du kan. Hos oss möter du Lisa på Yoga Senior och Yoga för gravida.
Malin Lundqvist Malin Lundqvist
Fördelarna med ett aktivt liv redan som barn, och hur viktigt det är att även de som inte är engagerade i lagidrott ges möjlighet till rörelse i gemenskap är alltid aktuellt för Malin, som till vardags är lärare i grundskolan. Hon är ledare i Nordic Kidz sedan ett par år tillbaka. Själv tränar hon gärna både ofta och tufft, och du träffar henne både på gymmet och som deltagare i gruppträningspass och motionslopp.
Maggan Eklund Margareta Eklund
Margareta arbetar heltid som badmästare,  gym- och vattenträningsinstruktör. Hon är även utbildad babysimslärare. Hon kör vattengympa, Nordic Kidz och Cirkelgym på Arbrå Sporthall.
Margit Pettersson Margit Pettersson
Margit har jobbat som gruppträningsinstruktör i över 20 år parallellt med sitt arbete som sjuksköterska. Hon är utbildad i träningsformer som Nordic Power, Step, Zumba Fitness och yoga. Idag instruerar hon främst Zumba Fitness. Margit tränar själv gärna löpning och deltar gärna i motionslopp. Hon har sprungit maraton och drömmer om att genomföra en fjällmara.
Matilda Åhlstrom Matilda Åhlström
Matilda har en idrottslig bakgrund som simmerska på nationell nivå. Idag arbetar hon hos oss som gymreceptionist och Personlig tränare. Hon instruerar även i de flesta gruppträningsformer!
Matilda Melby Matilda Melby
Matilda har en idrottslig bakgrund som innebandyspelare. Idag arbetar hon som gymreceptionist på Bollnäs Sporthall och är instruktör i Spinning, Core, Release, Nordic Extreme, Nordic Summer Fit, Nordic Hype, Nordic Kidz och Seniorträning.
Melinda Ingmarsson Melinda Ingmarsson
Melinda har sin bakgrund inom dansen och har under många år varit ledare för barn och ungdomar. Hon har en stor passion för all typ av träning och kör flera olika träningsformer såsom Zumba Fitness, Nordic Power, Kettlebell, Spinning och barnträningskonceptem Nordic Kidz och Nordic Junior. Melinda studerar just nu på heltid till sjuksköterska, med målet att på sikt vidareutbilda sig till barnmorska.
Robin Gustafsson Robin Gustafsson
Robin har tränat nästan alla sporter och idrotter som finns, med fokus på fotboll, innebandy och pingis som han tävlat i. Sina erfarenheter från ett ständigt aktivt liv och vikten av att hitta balans mellan träning och vila är några av de kunskaper han vill förmedla till dig som tränar mycket. Robin är utbildad inom flera av våra högintensiva träningskoncept och instruerar även bl a FYS Senior och Nordic Hype. Du träffar honom också i gymreceptionen på Bollnäs Sporthall.
Bild kommer snart Sandra Williamsson-Zetterquist
Sandra har stor passion för all typ av träning och älskar att löpträna, åka längdskidor och deltar ofta i olika motionslopp. Hon är utbildad Zumba Fitness-instruktör och har bland annat erfarenhet av att peppa dig som vill komma igång med löpning i passet Nordic Run-start up.
Sandra Larsson Klöfver Sandra Larsson Klöfver
Modernt, afrikanskt, latinamerikanskt och fridans – Sandra har vid sidan av en mängd andra träningsformer ägnat sig åt dans i många år. Som instruktör vill Sandra locka fram din känsla av att du både orkar och kan mer än du tror, i dansklasser som präglas av kraft, rytm och uttrycksfull rörelseglädje. Sandra är utbildad instruktör i bland annat Soma Move, Soma Mind, Zumba Fitness och Afrodans​.
Sara Ståhlberg Sara Ståhlberg
Sara är instruktör i Nordic Kidz, Box, Kettlebell och Styrkegympa. Hon har lång erfarenhet av att leda grupper med barn och har en bakgrund som skid- och snowbordinstruktör. Hon har tävlat i friidrott och slalom.
Ylva Olsson Ylva Olsson
Ylva har lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i sitt yrke som badmästare, simlärare och ledare i bland annat Aqua Kidz. Hon instruerar flera olika gruppträningsformer i simhallen, som Aqua Mix, Aqua Cross med mera.
Zarif Zarif Muhammad
Zarif har varit aktiv inom MMA-sporten (Mixed Martial Arts) och älskar all typ av träning. Han är utbildad inom flertalet träningsformer hos oss och instruerar i bland anant Box, UX-Energy och Nordic Extreme.
Gert Andersson Gert Andersen
Gert har ett förflutet som elitsimmare med både EM och VM på meritlistan, och är utbildad elitsimtränare, vattenträningsutbildare och simlärare. Han arbetar idag som badmästare, simlärare och instruktör i flera gruppträningskoncept i simhallen, som Aqua Extreme, Aqua Cross m fl. Han tränar gärna styrketräning och löpning, och har deltagit i flera tävlingslopp på ultradistans.
Andreas Fernlund Andreas Fernlund
Andreas har ett förflutet som landslagsman i frisbee med VM-silver i bagaget. Han har provat på maratonlöpning, badminton, golf och längdåkning och har hittills inte testat någon sport han inte gillar. Som instruktör peppar Andreas både seniorer och barn, i träningsgrupper och simskolor på Arbrå Sporthall där han arbetar som anläggningschef.
Bild kommer snart Anna Suchy
”Fysisk aktivitet får oss att må bra och ger oss superkrafter i vardagen” är Annas motto. Hon är förskollärare och brinner för barns rörelse, motorisk utveckling och frågor som rör hållbar utveckling. Som instruktör i Nordic Kidz ger hon barn rörelseglädje och främjar en hälsosam livsstil. Själv älskar Anna löpning och den energi och styrka som löpträningen ger. Hon åker gärna både inlines och skidor.
Bild kommer snart Victor Lans
Musik, akrobatik och alla former av idrott och träning hör till Victors stora intressen. Han har tävlat framgångsrikt i stavhopp och höjdhopp och provar gärna nya aktiva utmaningar så fort han får chansen. Victor studerar på Estetiska programmet i Bollnäs, tränar cirkus i Gävle, och lär gärna både vuxna och barn att stå på händer. Hos oss instruerar han Nordic Kidz i höst.
Bild kommer snart Johanna Arwar
Johanna är utbildad yogalärare inom yogaformerna Ashtanga och Vinyasa och har erfarenhet av att instruera människor med olika träningsbakgrund både i Sverige och utomlands.  Förutom yoga kör hon själv gärna styrketräning och löpning, med mottot Träna för hälsans skull, eftersom fysisk aktivitet och välmående även leder till mentalt välmående.  Johanna träffar du främst på Kilafors Sporthall.
Anna Karin Arveheden

Annakarin Arveheden
Annakarin är yrkeshögskoleutbildad Badmästare/Verksamhetsledare för fritidsanläggningar och har en bakgrund som journalist. Hon arbetar med information och administration i fritidsenheten. Som utbildad Lic Träningsinstruktör har hon erfarenhet av ett flertal gruppträningsformer på land och i vatten. I höst träffar du henne på Styrkegympa 55+ i Kilafors.

Bild kommer snart Camilla Andersson

Bollnäs Sporthall
Hedgatan 10
821 32 Bollnäs
Skicka e-post
Reception:
0278 - 250 79
Gymmet:
0278 - 252 40
Hitta hit
Öppettider

Arbrå Sporthall
Elevvägen 5
820 10 Arbrå
Skicka e-post
0278 - 252 28
Hitta hit
Öppettider

Kilafors Sporthall
Skolgatan 1
823 30 Kilafors
Skicka e-post
0278 - 252 38
Hitta hit
Öppettider

Höghammarhallen
Höghammarvägen 16
821 50 Bollnäs
Skicka e-post
0278 - 251 74
Hitta hit
Öppettider