Artikel-bild

Hittaut Bollnäs 2022

Hittaut är ett gratis friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion och samtidigt upptäcka nya, vackra platser runt omkring Bollnäs kommun.

På Hittaut-kartan finns det så kallade checkpoints markerade med ringar. Dessa är uppdelade i fyra olika svårighetsgrader: grön, blå, röd och svart. Grön är lättast och svart är svårast (precis som i slalombackar).

Checkpoints är utmärkta i naturen i form av en aluminiumstolpe med en bokstavskod. Din uppgift är att hitta dem: med karta, GPS och/eller smartphone. Du kan nå alla checkpoints till fots och avgör själv om du vill vandra, jogga eller springa. Checkpoints med ett hjul till höger i checkpointbeskrivningen är tillgängliga med cykel, rullstol och barnvagn.

– Hittaut är till för alla! När du har hittat din första checkpoint noterar du bokstavskoden och registrerar den på hittaut.nu/bollnas eller i vår app. Självklart går det alldeles utmärkt att leta checkpionts och upptäcka alla härliga plaster utan att behöva registrera något.

På vår webb kan du läsa mer om Hittaut, hitta de senaste nyheterna, titta på topplistan och webbkartan, och dessutom se vilka andra orter som erbjuder Hittaut. Du kan också följa oss på facebook.com/hittautbollnas eller på Instagram (@hittautbollnas och #hittautbollnäs).

Hitta ut 2022 har totalt 212 checkpoints, fördelat på 8 olika områden: Arbrå, Bollnäs, Hårgaberget, Kilafors, Lottefors, Orbaden, Söräng och Trolldalen.

Säsongen startar 15 april och pågår till och med 2 oktober, och alla checkpoints finns tillgängliga under hela säsongen.

  • Den till
  • Arbrå, Bollnäs, Hårgaberget, Kilafors, Lottefors, Orbaden, Söräng och Trolldalen
  • Fri entré Ja
  • Biljettinformation
  • Arrangör Rehns BK, Segersta OK och Vallsta SK
  • Kontaktuppgifter +46703304821, bollnas@hittaut.nu
  • Kategorier Friluftsliv, Sport & motion

Sidfot